izoldesmamma

Alla inlägg under april 2011

Av Magdalena Hoof - 14 april 2011 10:35

Om 9 dagar fyller min älskling 4 år. Och hit upp kommer hon och hennes pappa i mitten på nästa vecka! Jag håller på att längta ihjäl mig nu.

Jag önskar dom kunde komma tidigare. Tony åker till Umeå på måndag med sitt jobb. Dom vet aldrig när dom kommer hem. Antagligen tidigast torsdag. Sen ska han jobba helgen. Fredag-lördag och sen söndag-måndag. Det är tur att han iallafall är ledig på påskafton då Izolde fyller år och vi ska ha kalas för henne. Och synd att hans barn skulle åka bort. Ska se till att städa iordning fint här och renbädda hennes säng i helgen. Men hon kommer nog sova hos mig ändå. Gojäntan min!



Av Magdalena Hoof - 12 april 2011 18:56

Då står ännu en ny gammal bil ute på vägen som tillhör oss. Nu har vi 3 bilar. Men den vi köpte idag köpte vi endast för att ta delar från och laga den vi kör med. Avgasröret lossnade häromdagen på SAAB:en vi kör och vi åkte till skroten igår för att kolla vad ett nytt kostar. 1000 spänn ville dom ha, och då fick man plocka loss det själv.

Imorse satte sig Tony och kollade på Blocket.se för att se om det fanns billigare avgasrör och hittade då bilen vi köpte idag. Han kom med den briljanta idén att vi kunde ta delar från den och laga SAAB:en med, för samma pengar som ett nytt avgasrör kostar. Så 1000 spänn gick hela bilen på. Då fick vi nya vinter och sommardäck på köpet. Och en dämpare som vi ska byta också, och så lite annat smått och gott som vi kan plocka med. Smart idé och många tusenlappar billigare. Sen ska bilhelvetet skrotas. Nu väntar vi bara på att Mercan ska bli såld.

Så vet Du någon som är intresserad av en Merca kombi -90, avställd och besiktad fast måste in på ombesiktning och småfix kvar efter en hel del lagning efter besiktning, så hör av Dig!

Av Magdalena Hoof - 12 april 2011 13:17

Pappa ringde imorse och frågade om jag ville följa med på jobbmässa på arbetsförmedlingen. Man fick ju en bild i huvudet av hur det skulle vara på ett ungefär, men inte stämde den bilden för fem öre in på verkligheten!

Kom dit och det var proppfullt med folk. I ett långsmalt rum, eller snarare korridor stod det några bord, vissa bemannade och andra inte. Och så tjockt med folk. Vissa arbetssökande såg jätteseriösa ut och andra mindre seriösa.

I nästa lokal var det ännu mer folk. Jag gick några meter in i lokalen innan jag sa till pappa att jag måste ut därifrån. Jag fick panik. Hjärtklappning. Svettningar. Trodde ett tag jag skulle svimma. Så jag pressade mig ut därifrån ut till trapphuset och väntade istället. Där träffade jag Jesper, en vän från YA som jag surrade med en stund innan han gick. Sen väntade vi på att Tony skulle komma innan vi åkte iväg på lunch.


Jag kan väl inte direkt påstå att jag tyckte det där kan kallas för jobbmässa. En man som pappa kände sa att det hade varit ca 30 arbetsgivare anmälda, men bara ungefär hälften dök upp. Dåligt, tycker jag! Men, jag har varit där och jag står redan som sökande på många av arbetsgivarnas sidor, typ Manpower, Kornboden och så. Det gav inte mig något alls.

Av Magdalena Hoof - 11 april 2011 21:35

Nu har jag sett min allra första supportermatch med Hammarby - Assyriska och Hammarby förlorade med 1-0. Vilken skitmatch. Dom var inte bra i varken försvar eller anfall. Dom hade däremot 3 riktigt bra chanser på mål, varav två i ribban. Synd att det inte blev mer än målchanser.

Nu är man riktigt taggad på det här. Som gammal fotbollsspelare så hänger man ju faktiskt med riktigt bra i spelet. Kul var det och jag tror att Tony tyckte det var kul att ha någon bredvid sig att hejja med också. Det här fortsätter vi med.


Hejja Bajen!


 

Av Magdalena Hoof - 11 april 2011 17:34

Så, då var äntligen solen tillbaka och jag fick än en gång sitta på min, eller våran ska jag väl säga, jättebalkong och äta middag. Allt smakar så mycket godare när man får äta ute i solen.

Vi har sol där tills den går ner, från lunchtid ungefär.Vi funderar på vad vi ska ha för utemöbler där i sommar. Antingen typ lounge-grupp i konstrotting med sköna dynor, eller ett träbord med vickbara stolar och armstöd

Har man stolar med ställbar rygg kan man sitta och sola i dom i sommar, och man kan äta middag där på riktigt. Har man en lounge-grupp är det ju mer att man sitter och bara njuter. Bordet är superlågt så det där med att äta grillmiddag på balkongen kommer inte riktigt fungera. Men snacka om skönt att ligga i en soffa där ute i sommar och....bara ta det lugnt!

Ja, så jag vet inte. Det är ju både och. Det smartaste vore ju att ha en riktig utemöbel med riktigt bord och stolar såklart, när man har barn och så. Så jag antar att det blir det, men, än har vi inte riktigt bestämt oss.

Av Magdalena Hoof - 11 april 2011 13:03

Såg precis att ännu en människa jag vet om ska skiljas.

Och för någon vecka sedan berättade en annan vän att hon skulle skiljas.

Verkar som 2011 är ett år som kommer bestå av skiljsmässor.Tur man inte är gift, eller?

Folk man trodde skulle hänga ihop resten av livet skiljs åt. Men hur ska man kunna veta vad som pågår bakom husets alla 4 väggar egentligen?

Jag tror egentligen inte att någon är helt ärlig om hur det egentligen står till i sitt förhållande. Man vet ju bäst själv om man har det bra eller dåligt. Får man frågan: Hur är det med ditt förhållande då?

Vad skulle ni svara om det var sådär, och ni visste att det kanske var på väg utför på riktigt. Skulle ni vara ärliga och svara att det är åt helvete, eller skulle ni le och säga att allt var bra? Precis som man svarar när någon frågar hur man mår, jo jag mår bra, och så gör man verkligen inte det.

Typiskt svenskt!

Av Magdalena Hoof - 11 april 2011 12:01

Då har jag precis kommit hem från min första powerwalk för det här året. Jag brukar vara duktig några veckor när jag väl börjat men sen blir det mindre och mindre och tillslut sitter jag på arlset som bara växer och växer och gnäller istället för att göra något åt det.

Jag tror jag ska försöka visualiera hur jag vill att min kropp ska se ut. Många säger att om man gör det så når man tillslut sitt mål.

Men hur ska jag kunna göra det, jag som älskar mat?

Nu ska jag fan i mig gå, och gå, och gå!

Av Magdalena Hoof - 10 april 2011 18:09

Den som kom på ordet/namnet Söndag skulle jag vilja ha ett allvarligt samtal med. Söndag är kanske det tråkigaste ordet/namnet som finns.

Till och med bajskorv låter roligare.

Söndag för mig är detsamma som: regn, slut på ledighet, tråkig TV-kväll, det mesta roliga är stäng, folk ligger bara hemma, bakis....ja, bara en massa tråkigt!

Så min söndag har inte varit rolig för fem öre.

Jag har gråtit några skvättar idag för jag saknar min Izolde så jävla mycket.

Det ligger liksom där bakom ögonlocken och pyr hela tiden idag känner jag.

Hälsade på mamma och pappa och fikade.

Lagat middag.

Ska baka snickerskaka och tröstäta och gå upp ännu mera i vikt.

Hejja mig!

Kanske att jag kan vara med på Beach 2017 om jag har tur.

Hur gammal är jag då? Hmm, 33 år?!

Bara längtar till påsk nu då Izolde-polde kommer hit och hon fyller år. Ska bli underbart!

Sen är det dags för intro för min del, iallafall har jag inte hört något annat.

Ovido - Quiz & Flashcards