izoldesmamma

Alla inlägg under april 2011

Av Magdalena Hoof - 20 april 2011 19:40

Då var presenterna till lilla prinsessan inköpta och inslagna. Det blev många men billiga saker. Jag slängde ner 2 saker direkt i korgen (Dramaten, Dra Maten) och så gick jag vidare för att se vad jag skulle köpa mer.

Jag skojjar inte när jag säger att jag gick 3 varv innan jag tillslut ringde hennes pappa för att se om han hade något förslag. Det hade han som tur var. Jag visste inte alls vad jag skulle köpa. Det blev smågrejjer, pysselsaker mest. Hon leker inte med leksaker så varför köpa sådant då?

Imorgon ska mamma följa med ut på shoppingtur. Köpa skor till mig och så hjälpa mig handla allt till kalaset på lördag.

Måste ju säga att det känns lite tråkigt att få göra allting helt själv inför helgen. Jag ska städa själv, göra iordning allt själv, och kanske baka med?

Jag hade tänkt att jag och Izoldes pappa skulle göra allt som skulle göras på fredag inför kalaset, men nu kommer dom sent på fredagkväll så jag får göra allt själv. Och Tony har inte kommit hem då heller så får ingen hjälp där heller. Så mamma ska iallafall hjälpa mig att handla. Det känns inte roligt att ordna inför ett kalas helt ensam!

Av Magdalena Hoof - 20 april 2011 14:01

När jag fyllde år fick jag ett kort där det stod att jag skulle få ett par glasögon av mamma och pappa. Jag har fortfarande inte hittat några och har på sista tiden kommit fram till att jag är i större behov av ett par riktiga löp/promenadskor. Eftersom jag vill ta powerwakls varje dag, och tillslut kanske till och med börja springa, så krävs det ju ordentliga skor till det, så idag när mamma ringde när jag var ute och gick så sa jag det här till henne. Hon höll med så imorgon ska vi bege oss iväg och leta efter skor till mig. Lägger kanske ut en bild imorgon på vilka det blev. Har sett så mycket reklam om Easytones, så jag ska höra mig för om dom.

Av Magdalena Hoof - 20 april 2011 10:41

Vad köper man i present till sin dotter som fyller 4 år?

Jag och mamma och pappa var iväg i helgen och hittade lite kläder hon ska få, och så har jag köpt såpbubblor. Det gillar hon. Men mer då? Jag behöver förslag.

Jag kan ju köpa hur mycket som helst egentligen till henne, men man ska ju inte överdriva.

Frågar man henne vad hon vill ha så säger hon: Kitty-kläder, Kitty-docka, Kitty-tapeter, Kitty-skor mm.mm

Ja, ni ser. Bara Hello Kitty-saker!


 


Hon älskar Hello Kitty. Så egentligen så spelar det ingen roll vad man köper, så länge det är Hello Kitty!


Förra året fick hon ju sin första cykel. Det tog ett tag innan hon vågade cykla på den, men när hon väl gjort det så gick det knappt att få av henne från den. Hon kunde cykla från morgon till kväll. Helst ville hon sova med cykeln.


Hon är så himla rolig. Hon har alltid haft sina egna ideér. Har hon fått nya kläder så ska hon sova i dom. Det spelar ingen roll om det är en baddräkt eller kofta, hon ska sova i det. Det spelar ingen roll vad man säger till henne. Hon har aldrig varit en "pyjamasunge" som har PJ när hon ska sova. Utan hon har sovit i bara blöjan, eller trosor nu på senare tid, och helst utan täcke. Hon ska helst sitta i pappas knä när hon ska äta mat, trots mina protester. Hon kan bli fly förbannad om hon får fel glas, tallrik eller bestick till maten. Hon ska helst somna på soffan. Hon är duktig att spela spel på Bolibompas hemsida. Hon somnar tidigt om kvällen utan krusiduller. Hon älskade sin napp tills ganska nyligen då hennes pappa tillslut fick henne att sluta. Hennes Snuttis har hon haft sedan födseln och blivit lagad alldeles för många gånger. På dagis säger dom att hon har riktigt med humor och är deras lilla hjälpreda. Hon började klippa riktiga figurer med saxen långt innan dom större barnen på dagis kunde det. Hon rättar en när man svär, för det får man ju inte. Hon vet exakt vilka kläder och skor hon ska ha på sig. Hon älskar sina tights. Hon vägrar ha på sig annat än tights. Hon vill alltid vara med och hjälpa till att baka, laga mat eller diska.

Min lilla tjej är det ingen som kan bestämma över. Det har man aldrig kunnat göra. Hon vet vad hon vill och det är så det ska bli!


Av Magdalena Hoof - 20 april 2011 09:32

Säg den glädje som varar...

När jag nyss vaknade tänkte jag genast: Idag kan jag säga att Imorgon kommer Izolde hit.

Sedan ringde jag hennes pappa för att höra om han bokade biljetterna igår. Han hade försökt men det gick inte, så det blev bokat på fredag till fredag istället.

Gud vad besviken jag blev. Och känner mig lite ledsen med. Hade ju planerat att dom skulle komma imorgonkväll. Nu kommer dom inte förren på fredagkväll.

Av Magdalena Hoof - 19 april 2011 20:26

Våren är så underbar!

Jag tog nyss en promenad runt området Nedre Torvalla, där jag bor alltså. Det tog en halvtimme. Ska försöka ta promenader varje dag nu. Måste ladda min mp3-spelade med lite musik, sen kommer det gå som på räls!

Men jag har fortfarande inte sett en enda vårblomma.

Av Magdalena Hoof - 19 april 2011 16:59

Jag är så himla hungrig idag! Det är tur att man får middagssällskap idag. Jag hatar att äta ensam. Kunde jag så skulle jag köpa hamburgare varje dag så jag slapp laga mat. Men för det första så skulle jag se ut som en boll då, och hur jäkla nyttigt är det då? Men om det hade varit det och man blev smal av det, då hade jag inte tvekat en sekund!

Av Magdalena Hoof - 19 april 2011 14:50

Nyss fick jag samtal från gruppboendet jag ska vara på i sommar. Jag är inbokad för introduktion den 2 maj i 3 dagar. Äntligen!

Undrar om man skulle ta och ringa till den där chefen och höra om det finns möjlighet att få gå intro på dom andra gruppboendena med så man kan hoppa in när det behövs på dom också då det sällan, väldigt sällan, behövdes vikarier på boendet jag ska vara på.

Av Magdalena Hoof - 19 april 2011 14:22

Så länge jag kan minnas har jag haft detta hudproblem som jag stör mig så jävla mycket över. Det är fult, äckligt och folk blir förtvivlade ibland och frågar vad det är för fel?!

Nu har jag faktiskt googlat på saken och kommit fram till vad det är jag har.

Jag har: Keratosis pilaris.

Det är en ärvtlig hudsjukdom som inte går att bota, men den kan lindras. Det är små röda knottror på överarmarna och på senare tid har den spritt sig ner till översidan på underarmarna också. Jag blir så less. Det är inte fint att ha linne, t-shit eller klänning. Det brukar ju försvinna när man får färg på armarna, vilket är bra. Eller försvinner gör det ju inte heller, men det syns mindre.

Min pappa har det. Har även sett att Izolde har fått det hon med. Tack vare mig. Jag önskade att hon inte skulle få det eftersom jag vet själv hur jobbigt det var i just tonåren för mig att ha det. Alla andra hade ju så fina, släta armar. Men mina ser ju förjävliga ut!

Men nu vet jag iallafall vad det är, och jag vet att jag inte är ensam om det. Har läst att barnolja kan lindra, och även feta krämer. Dags att shoppa loss imorgon då som ni kanske förstår!

Ovido - Quiz & Flashcards