izoldesmamma

Alla inlägg under juni 2011

Av Magdalena Hoof - 17 juni 2011 20:31

Nu får jag snart gå hem för idag! 1½ timme kvar hem till sängen. Jag tänker gå hem, kanske ta mig en snabbdusch, borsta gaddar och sedan hoppa i säng och läsa klart min bok. Just nu läser jag Sophie Kinsellas En shopoholic i väntans tider. Grymt bra chickflick, eller vad det heter. Läste massor i den på tåget igår när jag åkte hem och så lite igårkväll igen. Jag har längtat efter den hela dagen idag!

Kanske att jag tar med mig datorn och lirar Betapet, men det är bara kanske. Sen sova gottare än gottast!


Dagens middagstips: Teryakibiff med ris (kanske aningen sent men men)

Av Magdalena Hoof - 17 juni 2011 16:09

Idag är det fredag, fredagsmys, och idag när så många andra får helg då jobbar jag och Tony. Jag tycker det var en himla tur att vi jobbar samma helg. Fredag och söndag blir det. Det blir hemskt tråkigt om vi ska hålla på att gå om varandra i jobbet, så i sommar har jag försökt passa in våra pass så vi jobbar samtidigt. Annars kan säkert han byta något pass också.

Jag var upp på Konsum och köpte lite käk och så slank en påse Riesenkola med också. Det är ju trots allt fredag!

Jag slutar 22 ikväll, får åka hem till en tom lägenhet, men imorgonbitti kommer Tony hem. Det blir middag hos syster imorgon med. En liten avslutning för henne för att hon gått klart utbildningen på Komvux. Jag hade ingen avslutning för mig när jag gått klart på Yrkes Akademin. Det var ingen som frågade om det heller.


Av Magdalena Hoof - 16 juni 2011 17:21

Igår satte jag och Izolde oss på tåget och for ner till Gävle/Sandviken till hennes pappa. Hon hade varit hos mig och oss i nästan 2 veckor. 2 underbara veckor! Efter att ha varit med henne så pass länge så känns det inte lika jobbigt att lämna ifrån mig henne som när hon bara vart här över en helg. Det känslomässiga är inte lika jobbigt som för ett tag sedan. Antagligen för att jag har haft henne en längre period än innan dom senaste gångerna. Åkte iallafall med 9-tåget hem imorse.

Jag har verkligen världens vackraste dotter! Jag får höra ofta att hon är så söt. Från främmande människor och bekanta och nära och kära. Min käre sambo tycker det är kul när hon kommer hit nu för tiden. Han märker vilken skillnad det har blivit på henne på den tid vi varit ihop. Från början var hon arg, gnällde och skrek mycket, vilket hon gjort sedan hon föddes. Men jag är ju van vid det, jag vet ju inte om så mycket annat, och det har aldrig varit så jobbigt för mig som många andra kanske tyckte att det var. Visst, vissa gånger höll jag på att gå i taket och fick räkna till en miljon ungefär, men nu är hon världens lättsammaste istället. Lyssnar jättebra, vill hjälpa till...hon bara är! Gör inte så mycket väsen av sig. Ställer inte till med något och är precis så där lättsam som så många andra barn jag vet om var när dom var mindre. Nu vet jag att många av dessa barn helt vänt om och blivit "jobbigare" och då går jag där, triumferande och är så stolt över att Izolde inte alls är sådär "jobbig". Jag har ju redan gjort mitt. Skadeglädje kanske det kallas, men låt mig känna det! Nu är det ombytta roller och jag får känna på hur det känns att ha ett lättsamt barn, medans andra fåt känna på hur det är att ha ett "jobbigt" barn. (haha)

Nej, skämt åsido. Kanske en aning överdrivet, men Du som läser kanske förstår hur jag menar nu? Hoppas det...

Av Magdalena Hoof - 16 juni 2011 17:17

Tänker inte rada upp det i en fin spalt, men nu såhär på eftermiddagen efter att ha tvättat våran fina, vita bil så kom jag att tänka på saker jag gillar att ha. Kan börja med att jag gillar att ha en nytvättad bil, ett sovrum igen (äntligen), ett rent hem (vilket jag inte har för tillfället, har varken dammsugarpåse eller skurmopp hemma), fina prylar i vårt hem, en stor skön soffa som vi har (modell gigantisk, jag skojjar inte), en snygg sambo (fast det är kanske ingen sak?), mitt vita vitrinskåp...

Av Magdalena Hoof - 15 juni 2011 10:52

Tony ligger på golvet och tränar sitt opererade ben. Jag sitter i soffan (eller läs halvligger) och knappar dator. Ungarna kikar på sin Gör egna studsbollar-kartong och vill göra studsbollar. Turbo sitter i sin bur och piper när man går förbi. Han vill antagligen ha mat. Jag gjorde frukost till ungarna för tredje morgonen i rad för Tony sov. Men jag lämnar kvar allt sen för då har Tony vaknat och tycker han får ta bort det. Det är skitkallt ute idag. Jag och Izolde ska sätta oss på tåget efter kl 17. Ska packa, duscha, köpa med fika och så ska det ju såklart lagas lunch snart med...

Av Magdalena Hoof - 14 juni 2011 10:44

Just nu är det halvt om halvt kaos här hemma efter våran utflytt från vardagsrummet in till sovrummet. Det blev faktiskt riktigt mysigt ändå. Vi har våran säng längst in mot fönstret, och barnen har sin avdelning längst ut mot dörren. Den stora Expedit-hyllan fick följa med in i sovrummet medans den vita TV-bänken fick flytta ut till vardagsrummet igen. En bokhylla med leksaker fick också flytta ut, och den ska rensas på allt som finns i den för där ska det bara vara filmer, spel och böcker i. Barnens saker alltså. Vi har nu sovit en natt här och det var skönt. Hade mörkläggningsrullgardin och ett öppet fönster. Tonys son var jätteduktig imorse strax efter 8, klev upp själv, sa ingenting, väckte ingen annan som han brukar. Jag vaknade av att han hostade. Tony gick upp och satte på TV:n till honom. 20 min senare vaknade Izolde och Tonys dotter, som delat säng inatt, och sen fick vi ligga och dra oss ett tag till.

Ja, det blev ju bra det här!

Av Magdalena Hoof - 14 juni 2011 10:39

Min sambo är alltid ute i sista sekunden när det gäller det mesta. Ska hans barn till skolan så försover han sig ofta. Alltså han stänger av väckarklockan och somnar om. Jag har slutat knuffa på honom för att få honom att kliva upp för det fungerar inte, och jag vaknar inte alltid längre heller när det är dags för dom att gå upp. Antagligen för att jag slutat bry mig lika mycket. Ska han iväg på något viktigt så duschar han och klär sig sista kvarten och får plötsligt jättebråttom (konstigt?!) när han inte hittar kepsen, mobilen, solglajjerna, viktiga papper, snusdosan eller VISA-kortet innan han sticker.

För egen del går jag upp i god tid så jag vet att jag har marginal till att hinna. Oförutsedda saker kan hända, som till exempel när man måste skita, då skiter sig hela morgonplanen. Så bättre att gå upp i tid på morgonen, eller göra allt klart i tid innan man ska iväg på något annat viktigt.

Visst är alla olika, men jag tycker att när man vet om hur man är så kanske man kan försöka ändra på det istället för att bli arg, irriterad och springa omkring som en yr höna i nattmössa och leta efter tusen saker och sedan komma för sent eller alldeles på klockslaget. Men, det är ju mina tankar det...

Av Magdalena Hoof - 13 juni 2011 19:43

Nu ska vi strax ta och flytta in i sovrummet vi med. Så fort Tony kommer hem så flyttar vi tillbaka. Barnen blev överlyckliga när jag sa att vi kanske skulle göra om på det viset. Hoppas det blir bra.


I 3 timmar var vi på Djungelhuset idag, och 2 andra familjer var med oss där också. Grabbarna lira pingis och hade baskettävling. Jag drack lite kaffe, hoppade på studsmattan, gullade med Anton, 6 månader, jagade efter Izolde när hon försvann i klätterställningen, köpte glass och satt och tyckte jag hade det bra som har ett så pass stort barn att hon kan leka själv. Djungelhuset är ett bra hus, förutom att det är så jävla dyrt!

Ovido - Quiz & Flashcards