izoldesmamma

Alla inlägg under mars 2011

Av Magdalena Hoof - 22 mars 2011 08:41

Sitter, eller halvligger faktiskt, här i soffan denna tidiga förmiddag och funderar på vad jag ska skriva här.

Men mest funderar jag på vad jag ska hitta på idag.

Jag har blivit ganska van vid att åka och hälsa på pappa sådana här dagar när älsklingen jobbar och jag är ensam hemma med Roxy. Men nu jobbar han också, så vad ska man göra nu då?

Imorgon 10:30 ska jag iallafall till skolan och få en genomgång av deras datasystem.


Det är en kille här från Östersund på TV nu. Triss-skrapet på TV4. Han är SKITNERVÖS. Han andas helt konstigt och är alldeles skakis.

Tycker det ser rätt kul ut faktiskt. Han vann 300.000 kr. Grattis till dig då.


Imorgon ska vi hälsa på lilla brorsdottern Tove var det tänkt.

Det ska bli kul. Lilla Tove. Hon är så himla söt!

Och HÄR är hennes fina mammas blogg där även Tove finns på bild.


Jag har kommit på att jag är superdålig på att lägga in bilder här, men jag tar sällan bilder nu för tiden. Har dessutom inte haft någon dator att lägga in bilderna på förren ganska nyss så igår, mina damer och herrar, så la jag in dom första 150 bilderna.

Så här kommer några:


Tony och Roxy pimplar.


 

Härligt va?

  Han fick bara en fisk

 


Ja, såhär mycket tycker jag om att vara med på bild

 

Malin, Izolde och mamma/mormor och så "Leskus" (Lexus)

 

Izolde blev kompis med "Leskus"

 

Såhär såg det ut från våran balkong i julas. Vackert!

 

Av Magdalena Hoof - 21 mars 2011 13:45

Så, då var man tillbaka i civilisationen igen då. Visst fasen mår man bättre när man är där uppe i skogen och inga måsten har. Bara naturen och djuren som närmsta granne.

Tystnaden var öronbedövande på kvällarna.

Jag trivs där uppe, bortsett från att man inte kan ta sig en dusch. Så efter 3 nätter i skogen utan dusch var det riktigt skönt att komma hem och ställa sig i duschen.

Visst går det att tvätta av sig däruppe inne i badrummet över handfatet med så ska det värmas vatten (smälta snö i det här fallet) och det går ju inte på en sekund direkt. Så det krävs lite planering.

Men vi har haft det så skönt.

Lördag och söndag drog vi en repa upp på Midsommarberget med skotern och pimpelspöna och försökta få fisk. Vi fick 3 små öringar igår på dom 3 timmar vi satt där.

Sen åkte vi hem och grillade dom. Inte så mycket kött alls men en liten smakbit var blev det.

Upp 8:30 imorse för att städa och plocka ihop och åka hem. 10:00 körde vi ut från byn och 2 timmar senare var vi hemma.

Roxy stortrivdes där uppe. Hon var inte kopplad en enda gång. Hon till och med tyckte om att åka skoter. Det var ju det bästa, för då följde hon ju med upp på berget. Hon satt framför Tony när han körde. Hur bra som helst!

Vi funderade på att åka upp om 2 veckor igen men som det såg ut så tror vi inte att det kommer vara så mycket snö kvar där uppe då. Vägarna hem vara alldeles bara och vattniga. Värsta tövädret idag!


Den här veckan börjar jag skolan. Jag ska läsa Ma A i 5 veckor nu.


Vi får väl se hur det går...

Av Magdalena Hoof - 17 mars 2011 09:59

"Så hade då mannen och kvinnan gått till HSB och pratat med förvaltaren och berättat hur det faktiskt låg till. Förvaltaren lyssnade och tyckte att det var så bra att dom kom dit och tog upp situationen. Det kändes, tyckte både mannen och kvinnan, som att förvaltaren stod på deras sida och inte den galna grannkärringens sida.

Han skulle ta upp ärendet på ett möte dagen efter och sedan höra av sig till mannen och kvinnan och berättade vad som sagts.

Mannen och kvinnan berättade även att efter dom fått det första handskrivna brevet så träffade mannen henne ute och försökta prata med henne, men att hon då totalvägrade. Om hon öppnade upp för en dialog som hon då gjorde så borde hon stå sitt kast att lyssna på mannen och kvinnan och inte bara slå dövörat till som hon då gjorde, men hon lever nog i teorin: My way or the highway.

Mannen och kvinnan tyckte det var skönt att förvaltaren stod på deras sida och blev lättade över att hunden ändå kommer få bo kvar."

Av Magdalena Hoof - 16 mars 2011 12:05

"Det var en gång en kvinna och en man som bodde i en bostadsrätt med sin blandrastik någonstans i Jämtland. Denna man och kvinna hade en granne. Denna granne var en äldre, pensionerad kvinna som tyckte om att klaga på kvinnan och mannen.

Så en vacker dag så fick mannen och kvinnan ett brev med posten. Brevet var handskrivet och undertecknad En ledsen granne.

Dom läste brevet där det stod att deras hund skällde så fort dom gick hemifrån och fick dom inte stopp på det skulle vidare åtgärder tas.

Mannen och kvinnan hade precis börjar träna sin hund att vara ensam hemma och visst skällde hunden då den blev ensam lämnad hemma, men bara en liten stund.

Så en annan vacker dag träffade mannen på den klagande, pensionerade kvinnan och började prata med henne och försökte förklara. Men den äldre kvinnan slog dövörat till och skällde ut mannen att hunden hade stått hela veckan och skällt som en galning. Men det konstiga var att mannen och kvinnan endast lämnat hunden ensam hemma 3 timmar en endaste förmiddag den veckan, annars hade dom varit hemma med den.

Den äldre kvinnan ljög mannen rakt upp i ansiktet, och arg som han var gick han därifrån.

Men så en ännu vackrare dag så fick mannen och kvinnan ännu ett brev med posten. Denna gången var det ett rek-brev, avsändare HSB.

Mannen förstod med ens att det antagligen var ett varningsbrev, vilket stämde. Där stod det att dom fått in klagomål av granne som blev så pass störd i sin vardag av en skällande hund.

Och om det inte slutade så skulle mannen och kvinnan bli tvungna att flytta.

Vad skulle nu mannen och kvinnan ta sig till?

Ska en galen grannkärrning kunna ha den makten att bestämma över övriga grannar om dom ska få ha husdjur eller ej?

Så mannen och kvinnan bestämde sig för att ha ett samtal med övriga grannar och HSB."


To be continued....


Av Magdalena Hoof - 15 mars 2011 11:43

Jag är väldigt glad att jag inte bor i Japan just nu.

Snacka om panik.

Jag undrar hur detta ska sluta. 

Kommer Japans invånare att bli tvungna att fly till andra länder?

Kommer Japan bli ett öde land?

Man har många frågor om det just nu.

Aftonbladet uppdaterar ganska flitigt samtidigt som dom har en live-chat där läsare kan ställa sina frågor angående Japan-katastrofen.

Men chaten, tycker jag, har spårat ur en aning. Relevanta frågor angående katastrofen blandas med frågor om reportrarnas jobb på redaktionen mm. mm.


För egen del har jag 6 dagar kvar på min ledighet innan skolan sätter igång. Jag ska läsa Matte A i 5 veckor innan jag hoppas på Svenska B i 5 veckor. Jag hoppas det går bra och att jag klarar av ämnena som behövs till slutbetyget.

Jag ska nog gå till skolan idag och hämta ut matteboken samt prata med studievägledaren lite till. Ska kolla hur många poäng jag har kvar att läsa så jag vet hur länge jag har kvar att gå.


Solen skiner här i Jämtland idag, som den gjort senaste dagarna. Det är så skönt! Även fast det blåser så får man vårkänslor.


Vi planerar lite resor framöver, men jag tvivlar på att det blir mer än just planeringar. Vi vill åka på Elitloppet som är sista helgen i maj. Vi vill även åka några dagar till London med våra vänner som funderar på att åka dit i sommar. Gratis boende har vi där och flygresan var inte så dyr.

Spara, spara spara!

Vi vill även åka på en sol och badresa i sommar när Tony fyller 30. Men jag tror som sagt inte att det blir mer än just planer, tyvärr. Om vi inte vinner storvinsten på Lotto eller V75!

Av Magdalena Hoof - 14 mars 2011 08:57

Jag kanske inte var tillräckligt tydlig i ett av mina förra inlägg, men är det verkligen INGEN som känner sig manad att ta sig an utmaningen att "mejka over" mig?

Jag känner verkligen att det behövs.

Men jag orkar inte fixa det själv.

Jag vill att någon utifrån ska ge mig tips och råd och komma med tusen förslag.


Make me more fun...


Och såhär på måndagar när man inte hunnit duscha riktigt än så är det ju bara värre.

Jag är ensam hela dagen idag. Känns skönt såhär på morgonkvisten, men om någon timme är jag nog fruktansvärt rastlös och uttråkad.

Tänkte ett tag att man kanske skulle ha åkt till badhuset och simmat några längder nu på morgonen när det är halva priset, men efter att jag ätit frukost försvann dom tankarna.


Av Magdalena Hoof - 12 mars 2011 21:58

Och DÄR försvann våran chans att kvala in i Eurovision Song Contest i och med att lilla Saade vann finalen.

Småtjejerna avgudar ju stackarn, men han kommer inte ha en chans i kvalet. Det tror inte jag iallafall.

Samma förra året, världens tråkigaste låt vann, och den gick då INTE vidare till stora finalen.

Nej, det är knappt värt att blogga om det här.

Godnatt!

Av Magdalena Hoof - 12 mars 2011 16:23

Det går inte så bra för dom i Asien nu.

Igår satt jag och följde Live-TV från Hawaiinews några timmar på eftermiddagen från det att tsunamin skulle nå Hawaiis öar, men det blev som inget. Man fick se hur havet drog sig ut några hundra feet, men det kom ingen jättevåg som i Thailand då så många människor miste livet.

Men däremot blev Japan utsatt för en ordentlig tsunami som slutade med att städer ödelades, människor dog och ett kärnkraftverk till slut exploderade.

Nu är det ingen som vet vad som kommer hända pga explosionen. Jag är inte så orolig för det just nu eftersom det i stort sett ligger på andra sidan jordklotet. Men tänk människorna i Tokyo som bor nära kärnkraftverket. Det är flera, flera miljoner människor, och VART ska dom ta vägen om dom måste evakueras? Och evakueras med vadå?

Svaret får vi nog snarare än vi tror...


Ovido - Quiz & Flashcards