izoldesmamma

Alla inlägg den 29 april 2010

Av Magdalena Hoof - 29 april 2010 13:32

Jag vet inte varför det är bostadsbrist i just Östersund, men det är det. Det är väl egentligen ingen supermetropol det här kan jag tycka, så jag fattar inte varför det ska vara så himla svårt att få tag i en vanlig lägenhet.

"Mycket studenter" säger några. Jo, men det finns ju faktiskt speciella studentlägenheter till dom om det är så, och det finns ganska många lediga sådana har jag sett.

Jag vill härifrån nu. Vill bo ensam med älsklingen nu. Och Östersundbostäder hjälper ju inte alls direkt till med att underlätta bostadssök med tanke på hur dom behandlar sina kunder. Avanmäler trots att man inte tackat nej tre gånger.

Har just ringt runt till hyresvärdar i stan men ingen hade någon tom lägenhet. Ångrar så mycket att jag inte ringde på en häromdagen, för nu är den borta. Tänkte jag skulle göra det "imorgon" och så blev det för sent när jag kom på det.

Jag kollar på Blocket VARJE dag, flera gånger om dagen, men där finns inget. Det finns i några månader bara, men vi behöver ju nåt fast.

På söndag ska vi i och för sig på visning, men det är ju inget som säger att vi får den. Har inte den blekaste hur många som är intresserade av den heller. Men eftersom det är det närmsta vi är en lägenhet just nu så hoppas man ju på den.

Det tråkiga med den är att den redan är möblerad, och jag vill ha MINA möbler och saker där och inte någon annans. Det enda som fattas för mig är en soffa. Och det ska väl inte vara så himla svårt att få tag i kan man tycka. Så i så fall kanske man kan hyra nåt förråd och slänga in deras grejjer där så man får ha sina grejjer ändå.

Just det där känns hopplöst.

Vi kan inte bo i en sketen liten etta, det funkar inte!

Man måste ju få kunna ha det något avskilt om man vill göra nåt var för sig också.


På måndag ska börja med testerna inför utbildningen då. Man kan ju bara hoppas på att det går bra. Är skitnervös! Och har fortfarande inte fått papper från AF än. Trodde dom skulle komma idag, men nej. Skulle ju va bra att få dom imorgon så man vet var man ska och andra praktiska saker kanske...

Var ner till AF idag och skrev under papper om det där. Sedan upp till Foto Posé och tog ID-foto så jag kan skicka in nytt körkort. Det måste jag göra idag! Sedan träffade jag syrran och åt lunch med henne på Wedan. Eller lunch och lunch, blev en varm macka, eller en halv.


Om 3 timmar slutar älsklingen. Ibland kan jag längta efter han när han bara går på toa typ. Kramigare och pussigare får man leta efter.... <3



Ovido - Quiz & Flashcards